1200 Kişilik Otobüs Projesi Görücüye Çıktı

      Çinli mühendisler tarafından geliştirilen 1200 kişilik devasa otobüs görücüye çıktı. Projenin onaylanmasının ardından maketinin görücüye çıkmasıyla birlikte test sürüşü tarihi verilen o otobüsler, fuarda büyük beğeni topladı.

      1200 Kişilik Otobüs Projesi Görücüye Çıktı

      Aynı anda 1200 kişinin yolculuk yapabileceği belirtilen devasa otobüsler, Çinli mühendisler tarafından bugün görücüye çıkarıldı. Maketlerin tanıtımının gerçekleştiği fuarda aynı zamanda projenin faaliyete geçiş tarihi belirlendi. Yapımı ve faaliyete geçirilmesi için tam olarak 1 yıllık süreyi öngören Çinli Mühendisler, teknoloji fuarının tam olarak ilgi odağı oldu.

      Hem devasa hem çevreci

      Raylı bir sistem üzerinde ilerleme özelliğine sahip olan otobüsler tam anlamıyla çevre dostu. Gücünün tamamını elektrikten karşılayan otobüsler, çevreye karbon karbon monoksit (CO) yaymamaları nedeniyle, dünya çapında yeterince işlevsel olduğunu gösterir nitelikte. 60 km/s hıza ulaşabilen otobüsler geleneksel otobüslere oranlara da oldukça güvenli. Daha az arıza ve yüksek ömürlü kullanımı sağlayan eko motorları sayesinde seferlerde yaşanan aksamaları en aza indirgeyecek.

      Daha az alan kullanıyor

      60 metre uzunluğunda, 4.5 metre yüksekliğinde ve 8 metre yüksekliğinde olan tasarımıyla, her ne kadar devasa görünse de, geleneksel otobüslere göre oldukça az yer kaplıyor. Yaklaşık 30 otobüsün taşıyabileceği rakam olan 1200 kişiyi, devasa otobüsler tek seferde götürebilme özelliğine sahip. Ölçüsü ve tasarımını göz önüne aldığımızda Çinli Mühendislerin ne kadar akılcı bir buluş yaptıklarını anlayabiliyoruz. Tünel sistemi şeklinde araçların üzerinden geçen bu otobüsler tam bir canavarı anımsatmakta.

      YORUMLAR

      Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.