Google 2018’de Android Uygulamaları İçin Yeni Kurallar Koyacak

      Google seneye büyük güncellemeler getirecek, Play Store baştan aşağı yenilenecek.

      Google 2018’de Android Uygulamaları İçin Yeni Kurallar Koyacak

      Google önümüzdeki yıl yeni adımlar atmayı planlarken, Android uygulama geliştiricilerini de zor günler bekliyor. Önümüzdeki yıldan itibaren Google Play Store için hazırlanan uygulamaların tamamı belirlenen kriterlere uygun olmak zorunda olacak. Eğer bu uygulamalar Android’in erişilebilirlik özelliklerini engellerlerse Google tarafından kaldırılacaklar.

      Hem 64-Bit’e hem de API 26’ya geçiliyor

      Yeni sisteme 2018 yılında geçilecek ve geliştiricilerin tamamı uygulama hazırlarken Google’ın Android için sunduğu güncel ara yüzleri kullanmak zorunda olacak. Bunun için Ağustos 2018 belirlenirken, API 26 seviyesine geçilecek ve 32-bit uygulamalar da devre dışı bırakılacak.

      Şu anda Facebook da iki yıllık API 23 kullanırken, Snapchat’te ise üç yıllık olan API 22 sistemi var. Yani muhtemelen Google yeni API 26 seviyesine geçtiğinde, bu iki dev firma da uygulamalarını güncellemek zorunda kalacaklar.

      Google tarafından bu açıklama yeni gelirken, görünüşe göre firma hem güvenlik sistemini arttırmak istiyor hem de kullanıcılara daha güncel – hızlı bir sistem sunmak istiyor. Kısacası 2018 yılında Google Play Store baştan aşağı yenilenecek ve tarihi geçen uygulamalar kullanım dışı kalacak.

      YORUMLAR

      Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.