İnternet Hız Testi Nasıl Yapılır?

      İnternet hız testi nasıl yapılır, hız testinden nasıl en doğru sonucu alabiliriz bu yazımızda bu konuya değineceğiz.

      İnternet Hız Testi Nasıl Yapılır?

      İnternet birçoğumuzun evinde var hatta herkesin evinde olması gereken bir teknoloji demek yerinde olacaktır. İnternet kullanıcılarının en büyük sorunlarından biri kota ve internet hızı. Çünkü neredeyse her işimizi de internetten yapıyoruz. İnternet hız testini yapmamızın nedeni ise bazen yalnızca bilgi edinmek, bazen satın almış olduğumuz paketin ne kadar etkili olduğunu görmek, özellikle indirme veya yükleme durumu gibi. Kısacası internet kullanıcılarının büyük bir kısmı, internet hız testini yapmak durumunda kalıyor. İsterseniz kısaca internet hız testi nasıl yapılır anlatalım.

      Hız testinden en doğru sonucu nasıl alabiliriz?

      Hız testine başlamadan önce ince bir ayrıntı olan bilgisayarınızın modem bağlantısının olup olmadığına bakmalısınız. Her şey normalse o zaman bilgisayarda çalışan tüm programları kapatın hatta başka bir bilgisayardan sizin ağınıza bağlanılıp bağlanılmadığını da kontrol etmelisiniz.

      Tüm bunları yaptıktan sonra artık hız testine başlayabilirsiniz.

      TTNet’in internet sitesine giriş yapıyorsunuz. Karşınıza bir harita çıkacak ve burada hangi ilde oturuyorsanız onu seçiyorsunuz seçtiğiniz şehrin hızını ölçecek bir sayaç karşınıza çıkacak bu da o andaki internet indirme hızınızın tespitini sağlayacak ancak deneyiminiz başarılı olmuyorsa bilgisayarı yeniden başlatmanız gerekiyor.

      İnternet hızını ölçenlerin büyük bir bölümünün sorun yaşadığı görülüyor ancak hızı etkileyen bir durumda modemdir. Çünkü modeminiz eski ise hızınızı düşürebilir. Bu nedenle de sağlayıcınızı değiştirmek yerine modeminizi değiştirmeniz yerinde olacaktır. Ancak hızınız halen düşük ise o zaman birkaç farklı sağlayıcılardan birini deneyebilirsiniz.

      Bu dönemde internet bağlantısının artık her şey olduğunu çok iyi biliyoruz. Durum bu şekilde olunca da evinizde bilgisayarınız olsa bile internetiniz olmadığında neredeyse hiç bir şey yapamaz hale geliyorsunuz. İşinizi halledebilmeniz için hızınızın da yerinde olması gerekiyor. Aksi takdirde bir örnek vermek gerekirse internetten izlediğiniz bir film ya da dizinin tam ortasında bilgisayarınız donabilir ve yeniden gelmesini beklemekte can sıkıcı olabilir.

      Yukarıda internet hızınızın tespiti konusunda açıklama yaptık ve buna göre herkes kendi evindeki internet hızını test edebilir.

      YORUMLAR
      1. Abdullah Furkan Sentürk dedi ki:

        Okunmaya değer içeriğe yorum bırakmamak iyi fikir değil. Kısaca elinize sağlık.