Kripto Para Davası (T-Mobile)

      Ünlü Alman GSM operatörü T-Mobile Amerikalı adamdan tartışmalı dava açıldı.

      Kripto Para Davası (T-Mobile)

      Ünlü Alman GSM operatörü T-Mobile hakkında pazar günü yeni bir dava açıldı. Davacı kişi, firmanın güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğunu, wireless hesabının geçtiğimiz sonbahar aylarında hackerlar tarafından ele geçirildiğini ve bu şekilde binlerce dolar değerinde kripto para çaldıklarını belirtti.

      Hesaptaki bütün kripto paralar çekildi

      Washington eyaletinde yaşayan Carlos Tapang, T-Mobile’ın ‘izinsiz girişlere’ karşı açıkları olduğunu, geçen yıl 7 Kasım tarihinde wireless hesabının bu şekilde hacklendiğini iddia etti. Söylenenlere göre daha sonra hackerlar adamın numarasını iptal etti ve kontrolleri altında olan bir AT&T hesabına taşıdılar. Cep telefonu numarasını ele geçiren sanal korsanlar, Tapang’ın kripto para hesaplarının şifresini değiştirdiler 1000 OMG ve 19.6 BitConnect’i çaldılar.

      Hackerlar toplamda 2.875 Bitcoin satın alırken, bunları eyalet dışındaki başka bir hesaba aktardılar. 7 Kasım 2017 tarihinde ise Bitcoin’in değeri 7000 doların üstündeydi ve hackerlar o tarihte yaklaşık 21 bin dolar kâr elde ettiler.

      Carlos Tapang, yaşananlardan sonra BTC fiyatının da tavan yaptığını ve bu yüzden ciddi zarar ettiğini dile getirirken, T-Mobile’a açtığı davayı devam ettireceğini söyledi. Bakalım mahkemeden nasıl bir karar çıkacak.

      YORUMLAR

      Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.