2018 Yılının En Değerli Şirketi Microsoft Oldu

      Apple ve Amazon hisse değerlerindeki düşüş, Microsoft’u 780 milyon dolar ile 2018 yılının en değerli şirketi konumuna getirdi.

      2018 Yılının En Değerli Şirketi Microsoft Oldu

      Çoğu kez yazılım devi olarak anılan Microsoft, güzel geçen bir yılı geride bıraktı denilebilir. Her ne kadar Windows 10 için çıkardığı çeşitli güncellemeler ile adı problemlere karışsa da şirket adına önemli bir dönem geride kaldı.

      Yapılan ölçeklendirmelere göre 2018 yılının en değerli şirketi Microsoft oldu.

      Apple, Microsoft ve Amazon arasında büyük kapışma

      Aslına bakılırsa Microsoft’un elde ettiği bu başarı, yılın sonlarına doğru kaydedildi.

      Zira satışa sunduğu ürünler ile büyük beğeni toplayan Apple, yaz dönemi içerisinde 1 trilyonluk piyasa değerine ulaşmıştı. Hisse değeri kaybı sonrasında ise bu piyasa değeri 748,5 milyon dolar seviyesine geriledi.

      Apple ve Amazon hisseleri üzerinde yaşanan düşüşler, Microsoft’un öne geçmesini sağladı.

      780 milyon dolar değer ile 2018 yılını kapatan Microsoft, böylelikle yılın en değerli şirketi olarak anılmayı başardı.

      Her ne kadar Apple ve Amazon bu yarışta birinciliğe oynasa da hisse değerlerindeki kayıplar, ne yazık ki iki şirketin de bu başarıya ulaşmasını engelledi.

      Apple, Microsoft ve Amazon için sırada 2019 yılı var

      Şimdiden 2019 yılı için rekabetin epey sıcak geçeceği söylenebilir.

      Hız kesmeden yeni ürünlerini geliştirmeyi sürdüren Apple, özellikle mobil pazarda yine rekorlara imza atabilir. Ayrıca şirketin tablet ve dizüstü bilgisayar kategorilerinde de büyük işlere imza attığı biliniyor.

      2018 yılı ile birlikte ülkemizde de faaliyet göstermeye başlayan Amazon, sadece bir alışveriş sitesinden çok daha öte bir şirket haline geldi. Özellikle firmanın tasarladığı Alexa sesli asistan servisi ve diğer donanım ürünleri, önemli başarıları beraberinde getirdi.

      Windows 10 ile geniş bir kullanım ağı elde eden Microsoft ise Surface tablet ailesini desteklemeye devam ediyor. Donanım desteği konusunda şirketin eli epey sağlam.

      YORUMLAR

      Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.